Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan’ın En Büyük Ticaret Bankasına, Kripto Firmasından 144 Milyon Dolarlık Dava

Milano merkezli İtalya’nın en büyük ticaret bankası UniCredit’e, Bitminer Factory’nin yan kuruluşlarından bir tanesi 144 milyon dolarlık dava açtı.

Yerel haber sitesi La Rapubblica tarafından yapılan habere göre, UniCredit’in Bitminer Factory’e ait kripto hesaplarını illegal bir şekilde kapattığı iddiasıyla dava açtı ve Bosna-Hersek’in Banja Luka kentindeki bir bölge mahkemesi, UniCredit’in 144 milyon dolarlık tazminatı ödemesine karar verdi

Bitminer’dan yapılan açıklama göre UniCredit’in Bosna Herkeste bulunan Banja Luka şubesinde bulunan kripto para hesapları kapatıldı ve banka kripto para madenciliği ile alakalı bir rapor yayımladı. Bitminer’a göre yeni başlayacak bir projeyi engellemek amacıyla bu hareket yapıldı ve şirket projenin yenilenebilir enerji kullandığını belirtti.

Firmanın Bosna Hersek’in elektrik ücretlerinin düşük olduğu düşüncesiyle buraya madencilik şirketi kurduğu belirtiliyor. UniCredit’in daha önce kripto para kazançlarına karışmadığını belirten Bitminer, daha sonralarda bankanın kripto para işlemlerine hizmet vermeyeceğini açıkladığını söyledi.

Bütün bankalar kripto paralara karşı değil hatta son zamanlarda birçok büyük banka blockchain teknolojisi içerisinde yer alıyor. Örneğin, İngiltere merkezli bankacılık devi HSBC, metaverse’e giren ilk küresel banka olmak için The Sandbox ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Ayrıca İsrail’in en büyük iki bankasından biri olan Bank Leumi, dijital platformu Pepper Invest aracılığıyla müşterilerine kripto para ticareti sunmaya başlayacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!