Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Futbol Yıldızı Lionel Messi, Socios ile 20 Milyon Doların Üzerinde Bir Anlaşma İmzaladı

Dünyaca ünlü futbol yıldızı Lionel Messi’nin dijital fan token şirketi Socios ile 20 milyon dolarlık bir reklam anlaşması imzaladığı bildiriliyor.

Reuters‘ün 29 Mart tarihli haberine göre Lionel Messi, Socios‘u tanıtmak için bir anlaşma imzaladı. Habere göre anlaşmaya yakın bir kaynak, anlaşmanın 20 milyon doların üzerinde olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ağustos ayında Katalan ekibi Barcelona’dan Fransız devi Paris Saint-German’a (PSG) transfer olan Arjantinli yıldız, kasım ayında başlayacak olan Katar Dünya Kupası hazırlıklarında Socios için bir reklam ve tanıtım kampanyasında yer alacak.

Kaynak, Messi’yi markanın ‘elçisi’ olarak nitelendirecek anlaşmanın kripto ödemelerini içermediğini ve üç yıllık olduğunu belirtti.

Socios’un halihazırda PSG, Barcelona, Juventus ve Manchester City gibi dünyanın önde gelen futbol kulüpleri dahil olmak üzere 130’dan fazla spor organizasyonuyla fan token oluşturmak da dahil olmak üzeri imzaladığı anlaşması bulunuyor.

Messi, anlaşma ile birlikte NFL oyun kurucu Tom Brady ve NBA yıldızı LeBron James’in ardından kripto dünyasına giren en son küresel spor kişiliği oldu.

Brady, geçen yıl kripto para borsası FTX Trading Ltd’de açıklanmayan bir miktar hisse senedi almış ve şirketin küresel marka elçisi olmuştu. James ise ocak ayında dünya futbolunun yönetim organı FIFA ile yakın zamanda bir sponsorluk anlaşması imzalayan Crypto.com ile çok yıllı bir ortaklık yaptığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!