Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Labs, Sektör Benimsenmesini Hızlandırmak Amacıyla Aptos Labs’a Stratejik Bir Yatırım Yaptı

Önde gelene kripto para borsası Binance’in risk sermayesi kolu ve inovasyon kuluçka merkezi olan Binance Labs, sektör benimsenmesini hızlandırmak amacıyla katman-1 blockchain’i Aptos Labs’a stratejik bir yatırım yaptı

Binance tarafından 28 Mart tarihinde yapılan açıklamaya göre Binance Labs, merkeziyetsiz ekosistemin benimsenmesini hızlandırmak için Diem blockchain‘in orijinal yaratıcıları, araştırmacıları, tasarımcıları ve kurucularından bazıları tarafından inşa edilen bir katman-1 blockchain‘i olan Aptos Labs‘a stratejik bir yatırım yaptı.

Aptos ve Binance yatırım ile birlikte Aptos ekosistemini büyütmek için geliştirme, kod inceleme, altyapı oluşturma, hackathon’lar ve çok daha fazlası aracılığıyla yakından çalışacak.

Herkes için en güvenli ve en ölçeklenebilir katman-1 blockchain’i sunmaya odaklanan yeni, bağımsız bir proje olan Aptos, güvence altına alınan yeni fonu ile ekibine daha fazla kurucu ve destekçi eklemeyi planlıyor.

Binance Labs Yatırım Direktörü Jeffrey Ma, Binance Labs’ın gelecekteki portföy şirketlerine yatırım yaparken ‘bu proje sektörü nasıl değiştirebilir‘ ve ‘ürün piyasaya sürüldüğünde kaç kişi kullanacak” gibi değerlere dikkat ettiğine yer verilen açıklamada;

Bu açıdan Aptos, milyarlarca insan için merkeziyetsiz varlıklara evrensel ve adil bir erişim sağlama misyonuyla 100 milyon kullanıcıyı kripto alanına getirmeye katkıda bulunabilir. Ayrıca, Aptos Labs ekibinin Diem projesini inşa ederek geliştirdiği uzmanlığa da inanıyoruz.

dedi.

Binance Labs Başkanı Bill Qian ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Aptos’un, herkes için daha güvenilir ve ölçeklenebilir bir blockchain oluşturma vizyonuna inanıyoruz. Aptos, kitleler tarafından kullanılabilecek bir blockchain’i, kullanıcıların çok çeşitli uygulamalarda kitlesel olarak benimsenmesini sağlayabilecek ayrıca bu alanlarda teknolojik ve ticari inovasyonu hızlandırabilecektir. Kullanıcılar, Aptos’dan güvenli ve sorunsuz bir blockchain deneyimi bekleyebilirler.

Aptos Labs kısa bir süre önce ABD risk sermayesi şirketi a16z liderliğindeki bir stratejik finansman turunda Multicoin Capital, Katie Haun, 3 Arrows Capital, ParaFi Capital, IRONGREY, Hashed, Variant, Tiger Global, BlockTower, FTX Ventures, Paxos ve Coinbase Ventures’ın katılımıyla 200 milyon dolar toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!