Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın Rio de Janerio Şehri, Emlak Vergisi Ödemeleri İçin Bitcoin Kabul Edecek

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehri, emlak vergisi ödemeleri için 2023 yılından itibaren bitcoin kabul etmeye başlayacak.

Rio de Janerio belediyesi tarafından yapılan açıklamada, IPTU olarak bilinen emlak vergisini 2023 yılından itibaren bitcoin ile ödenebileceğini söylendi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Rio de Janerio Belediye başkanı Eduardo Paes’in bu girişimine destek verdiğini belirti ve şehirde yeni bir ofis açacağını duyurdu. CEO ayrıca “Belediye Başkanı üzerine düşeni yaptı. Artık sıra bizde. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Belediye başkanlığının konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu düşüncemizi gerçekleştirebilmek için kripto alanında uzmanlaşmış şirketlerle anlaşacağız.” denildi.

Brezilyalı yetkili Pedro Paulo, asıl amaçlarının şehrin kripto para benimsenmesini artırmak olduğunu ve şehri bu varlık sınıfının güçlü bir pazarı yapmak istedikleri söyledi. Ayrıca Paulo, IPTU örneğinde olduğu gibi başka yollarla da kripto para birimlerini teşvik edeceklerini ve ilerde taksi kullanımındaki ücret ödemeleri için de kullanılabileceğini söyledi.

Belediye başkanlığının ayrıca sanat, kültür ve turizm gibi alanlarda NFT’lere dayalı yönetişim politikaları izlemek istediği belirtildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!