Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Başbakan Adayından Bitcoin (BTC) Desteği: Liderliğimdeki Hükümet Bitcoin’i Yasal Olarak Kullanma Özgürlüğü Sunacak

Kanada Muhafazakar Parti’nin Başbakan adayı Pierre Poilievre, liderliğindeki bir hükümetin ekonomiyi “merkezsizleştirmek” ve Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerini yasal olarak kullanma özgürlüğü için çalışmalar yürüteceğini söyledi

Poilievre, 28 Mart Pazartesi günü yerel bir restoranda yaklaşık 100 kişilik bir kalabalığa yaptığı konuşmada, Kanada halkının kripto paralar, token’lar, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz finansmana sahip olma ve bunların kullanımı dahil olmak üzeri “daha ​​fazla finansal özgürlüğe” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hükümet Kanada dolarını mahvediyor. Bu nedenle Kanadalılar Bitcoin gibi diğer para birimlerini kullanma özgürlüğüne sahip olmalıdır. Kanada’nın politikacılar ve bankalar için daha az finansal kontrole ve insanlar için daha fazla finansal özgürlüğe ihtiyacı var. Buna kripto, token, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz finans sahibi olma ve kullanma özgürlüğü de dahildir.

Konuşmasında hükümetin karşılıksız bir şekilde bastığı 400 milyar dolarlık nakit paraya tepki gösteren Poilievre, başbakan seçilirse “kriptoyu yasal tutacağı ve Çin tarzı bir baskıyı reddedeceği” yönünde vaatte bulundu.

Poilievre ayrıca kriptonun vergilendirme konusunda altın ve diğer emtialar gibi muamele görmesini ve daha serbest bir düzenleyici ortam yaratarak “bütünüyle yeni, merkeziyetsiz bir ekonomiyi” teşvik etmek istediğini belirtti.

Seçim ve rekabet, Kanadalılara daha iyi para ve finansal ürünler sağlayabilir. Sadece bu değil, aynı zamanda Kanadalıların kripto para birimlerini seçerek enflasyondan korunmalarına da izin verebilir. Kanadalıların, Kanada’yı dünyanın en özgür ülkesi yaparak paralarının ve hayatlarının kontrolünü geri almalarının zamanı geldi.

Kanada Blockchain Konsorsiyumu (CBC) İcra Direktörü Koleya Karringten, yaptığı bir açıklamada hükümetin bilgi, anlayış ve düzenleyici netlik eksikliğinden dolayı kriptoya karşı düşmanca bir tutum sergilediğini ve Başbakan Trudeau’nun şubat ayında “Acil Durumlar Yasası”nı başlatmasının neden olduğu olaylar sonucunda artık ülkede daha fazla vatandaşın kripto para birimlerine sahip olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Başbakan Justin Trudeau liderliğindeki hükümet, Ontario‘da gerçekleşen Özgürlük Konvoyu protestolarına yanıt olarak kriptoya karşı sert bir yaklaşım benimsemişti. Kanadalı yetkililer ocak ve şubat aylarında protestocuların banka hesaplarını dondurmuş ve kripto paralar da dahil olmak üzere kamyonculara yapılan tüm bağışları engellemeye çalışmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!