Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’in En Büyük İki Bankasından Biri Olan Bank Leumi, Kripto Para Ticareti Başlatıyor

İsrail’in en büyük iki bankasından biri olan Bank Leumi, dijital platformu Pepper Invest aracılığıyla müşterilerine kripto para ticareti sunmaya başlayacak.

Reuters‘ın haberine göre Bank Leumi, 24 Mart Perşembe günü yaptığı açıklamada New York merkezli saklama ve alım satım platformu Paxos ile kurduğu ortaklık sayesinde dijital platformu Pepper Invest aracılığıyla müşterilerine kripto para ticareti sunmaya başlayacağını söyledi. Bank Leumi, İsrail’de müşterilerine kripto alım-satım hizmetleri sunan ilk banka olacak.

Müşteriler, bankanın yeni hizmeti ile birlikte başlangıçta minimum 50 şekelden (yaklaşık 15,5 dolar) başlayan işlemlerde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alabilecek, satabilecek ve saklayabilecek.

Banka, dijital platformu Pepper‘ın İsrail Vergi Dairesi’nin yönergelerine göre vergi toplayacağını böylece müşterilerin vergi karmaşıklıklarıyla uğraşmasına gerek kalmayacağını söyledi. Ayrıca hizmetin dijital cüzdan indirme risklerini de ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.

Açıklamada, yeni hizmetin başlangıç tarihi ile ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmezken düzenleyici onayının beklendiği belirtildi.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail Merkez Bankası, kripto para mevduatlarıyla ilgili taslak kılavuz yayınlamıştı. Taslakta, ülkedeki bankaların kripto para sektöründeki şirketlere hizmet vermeyi doğrudan reddedemeyeceği, bunun yerine her şirketi kendi özelinde değerlendirmekle yükümlü olacağı belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!