Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ, El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüştü

Binance CEO’su Changpeng Zhao, El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile yaptığı görüşmenin harika geçtiğini söyledi.

Kripto para piyasasında CZ olarak bilinen Changpeng Zhao, Orta Amerika ülkesi El Salvador başkanı ile bir araya geldi. Toplantıda kripto benimsenmesi hakkında konuşuldu.

El Salvador başkanı bitcoin benimsenmesi ve yatırım fırsatlarını tartışmak için CZ haricinde Meksikalı işadamı Ricardo Salinas Pliego ile de görüştü.

Binance CEO’su CZ toplantı sonunda konuşma hakkında resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Yaptığı paylaşımda toplantının harika geçtiğini belirten CEO, El Salvador’un bitcoin volkan tahvilleri hakkında konuşulmadığını söyledi.

Daha önce tahvil ihracının 15-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın süreci yavaşlatabileceğini söylemişti.

1 milyar dolarlık tahvillerin ihracından elde edilecek gelirin yarısı Bitcoin almak için kullanılacak, geri kalanı ise jeotermal enerji ile desteklenen altyapı ve Bitcoin madenciliği için ayrılacak.

 

Financial Times tarafından yapılan habere göre tahviller, ABD’de hizmet vermeyen Bitfinex borsasında işlem göreceğinden ABD vatandaşların satın alımına uygun olmayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!