Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’un 1 Milyar Dolarlık Bitcoin (BTC) Tahvil İhracı Gecikebilir

Orta Amerika ülkesi El Salvador’un 1 milyar dolarlık ilk Bitcoin (BTC) tahvil ihracı değişken uluslararası koşullar nedeniyle gecikebilir.

Daha önce tahvil ihracının 15-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyleyen  El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın süreci yavaşlatabileceğini söyledi. Zelaya, yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte “Gerekli gereçleri neredeyse tamamladık, ancak doğru zamanı bize uluslararası bağlam söyleyecektir.” ifadelerine yer verdi.

El Salvador milletvekillerinin, tahvillerin son düzenlemelerini yapmaları gerekirken son bir iki haftadır Ukrayna savaşının yansımalarıyla meşgul olmak zorunda kaldıkları bildiriliyor. Yerel gazete La Prensa Gráfica‘nın bir haberine göre 15 Mart tarihi itibariyle tahviller için gerekli yasalar henüz kongreye gönderilmemişti.

Başkan Nayib Bukele, kasım ayında yıllık kupon faizi %6,5 olan tahvillerin satışıyla finanse edilen bir “Bitcoin City” inşa etme planlarını açıklamıştı. 1 milyar dolarlık tahvillerin ihracından elde edilecek gelirin yarısı Bitcoin almak için kullanılacak, geri kalanı ise jeotermal enerji ile desteklenen altyapı ve Bitcoin madenciliği için ayrılacak.

Financial Times‘da yer alan bir raporda tahvillerin El Salvador hükümeti tarafından değil, devlete ait termal enerji şirketi La Geo tarafından ihraç edileceğine yer verildi. Ayrıca tahviller, ABD’de hizmet vermeyen Bitfinex borsasında işlem göreceğinden ABD vatandaşların satın alımına uygun olmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!