Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’suna Göre Rusya-Ukrayna Savaşı, Sektörün İmajını Zedeledi

FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried’a göre kripto para şirketlerinin Rusya kaynaklı yasa dışı işlemlere karşı aldıkları önlemler yanlış yansıtılıyor ve bu, sektörün imajına zarar veriyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, ödeme teknolojileri alanında faaliyet gösterenler dahil olmak üzere birçok global şirketin Rusya’daki kullanıcılara erişim engeli getirmesiyle sonuçlandı.

Kripto para sektörünün Binance, Kraken gibi önde gelen alım-satım platformları, bundan farklı bir yol izleyerek Rusya’daki kullanıcılara büsbütün yaptırım uygulamama kararı aldı.

Rusya’daki kripto para kullanıcılarına kapsamlı bir yaptırımın uygulanmaması, kripto paraların Rusya’ya uygulanan yaptırımları aşmak için kullanılabileceği yönünde bazı kaygılar doğurdu.

Bankman-Fried, Florida’daki bir etkinlik sırasında bu kaygıları gündeme getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu durum [endüstri adına] iyi olmadı. Alınan kararlar sanki regülasyon karşıtıymış gibi algılandı, kulağa da öyle geliyor. Ve bence bu, büyük bir algı sorununa yol açtı.”

En büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, olası yaptırım ihlallerinin önüne geçebilmek adına Rusya’da bulunan ve hakkında yaptırım uygulanan tüm kullanıcılarına hizmet vermeyi durdurdu.

Yaptırıma maruz kalmayan Rus kullanıcılar FTX’in hizmetlerinden faydalanmaya devam ederken, Bankman-Fried konuyla ilgili olarak ABD Hazine Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını söyledi.

Bankman-Fried’a göre asıl sorun, kripto para şirketlerinin tüm Rus kullanıcılara yaptırım uygulama kararı almamış olmasından ziyade, durumun “nasıl yansıtıldığından” kaynaklanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!