Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’nın Yerel Bankaları Grivna İle Bitcoin Alımını Geçici Olarak Yasakladı

Ukrayna hükümeti Rusya krizi sırasında bitcoin’i yasallaştırmaya çalışırken ülkenin en büyük bankalarından bazılarının, müşterilerinin yerel para birimi grivna ile Bitcoin almalarını yasakladığını belirtiliyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı,16 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, Başkan Zelenskyy‘nin ilk olarak şubat ayında ülkenin yasama organı Verkhovna Rada tarafından kabul edilen “Sanal Varlıklar” yasa tasarısını imzaladığını söylemişti.

Ancak bu gelişmelere rağmen Ukrayna vatandaşlarının, PrivatBank’taki banka hesaplarını kullanarak Bitcoin satın alamadıkları söyleniyor.

Yerel haber sitesi Forklog’un hazırladığı bir raporda, PrivatBank’ın bu yasaklamayı geçici olarak yaptığını, Ukrayna Ulusal Bankası’ndan gelen emire göre hareket ettiğini ve şu anda Ukrayna’da bulunan sıkıyönetimin bitmesi durumunda kaldırılacağını söyledi.

Binance Ukrayna, Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda:

PrivatBank’ın tüm kripto para borsalarında Grivna (UAH) ile bağlantılı işlemleri desteklemeyeceğini size bildirmek isteriz. Diğer bankalarda her an benzer bir karar verebilir bu süreçte eşler arası (P2P) hizmetini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

dedi.

Bazı kaynaklar ise böyle bir durumun yaşanmadığını söylüyor. Kripto para borsası Kuna’nın kurucusu Michael Chobanian, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, PrivatBank’ın hem kripto alım hem de para çekme işlemleriyle alakalı herhangi bir problem olmadığını söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!