Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Devlet Başkanı, Sanal Varlıklarla İlgili Bir Yasa Tasarısını İmzalayarak Ülkede Kripto Para Sektörünü Yasallaştırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, sanal varlıklarla ilgili bir yasa tasarısını imzalayarak ülkede kripto para sektörünü yasallaştırdı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı,16 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, Başkan Zelenskyy‘nin ilk olarak şubat ayında ülkenin yasama organı Verkhovna Rada tarafından kabul edilen “Sanal Varlıklar” yasa tasarısını imzaladığını söyledi. Yasa sanal varlıkların yasal statüsünü, sınıflandırmasını, mülkiyetini ve düzenleyicilerini belirlemenin yanı sıra kripto hizmet sağlayıcıları için kayıt gerekliliklerini belirleyecek.

Ülkede piyasayı düzenlemekten sorumlu olacak olan Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, sanal varlıklar alanında bir politika oluşturma ve izleme, sanal varlıkların dolaşım sırasını belirleme, sanal varlık hizmet sağlayıcılarına izin verme ve bu alanda denetim ve mali izleme yapma görevlerini üstlenecek.

Açıklamada bunlara ek olarak Ukrayna Maliye Bakanlığı‘nın sanal varlıklar pazarını tamamen başlatmak için ülkenin vergi ve medeni kanunlarında değişiklikler üzerinde çalıştığına yer verildi.

Dijital Dönüşüm Bakanlığı ayrıca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “yabancı ve yerel borsaların yasal olarak çalışabileceklerini ve bankaların onlar için hesap açacağını” belirtti.

Tasarı, Zelensky‘nin Eylül 2021’de onaylanan bir tasarıyı reddetmesinin ardından hazırlanmış ve 17 Şubat’ta meclisten geçmişti.

Kripto para birimleri şu ana kadar Rusya- Ukrayna savaşında önemli bir oynadı. Ukrayna, Rusya’nın 24 Şubat tarihinde ülkeye özel operasyonlar başlatmasından bu yana dünya çapında ülkeye yardım etmek isteyenler tarafından 100 milyon doların üzerinde kripto para bağışı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!