Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Time’a Konuştu: Kripto Endüstrisinin İmaj Problemi Var

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin Time dergisine, gelişmesine katkıda bulunduğu kripto para endüstrisinin potansiyel tehlikelerinden bahsettiği bir röportaj verdi.

Dergide “kripto prensi” olarak anılan Vitalik Buterin, kripto para endüstrisinin ciddi bir imaj problemi yaşadığını söyledi.

Vitalik’in en büyük endişeleri arasında; aşırı hevesli yatırımcılar, yüksek işlem ücretleri ve kara para aklama operasyonları yer alıyor. Fakat her şeye rağmen Buterin, piyasadaki sayısız projenin alt yapısını güçlendiren Ethereum için büyük umutlarının bulunduğunu söyledi.

Projenin en başından beri para için çalışmadığını, Etherum’u geliştirmek ve merkeziyetsizlik için çalıştığını söyleyen Buterin, diğer ethereum kurucularına “parayı seçtiler” dedi.

Ethereum’u kurarken içlerinde Charles Hoskinson (Cardano’nun kurucusu) ve Gavin Wood (Polkadot’un kurucusu) gibi şu anda kripto para sektöründe popüler isimlerinde olduğu 8 kişilik ekiplerinin olduğunu söyleyen Vitalik, “Ben merkeziyetsiz bir platform kurmaya çalışırken onlar şirket kurma fikrindeydi.” dedi.

Ayrıca maymun NFT’leriyle alakalı da açıklamalarda bulunan Buterin, 3 milyon dolar gibi yüksek ücretlere alınan NFT’lerin kumarın yeni bir türü olabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!