Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas Eyaletine Bağlı Austin Şehri, Bitcoin’i Ödeme Yöntemi Olarak Kullanabilir

Teksas Eyaletine bağlı Austin şehri Belediye Başkanı Steve Adler önerisi üzerine kent konseyi, vergilerde, cezalarda ve harç ödemelerinde ödeme yöntemi olarak bitcoin’i kullanılmasını araştırmayı kabul etti.

Austin şehrinin resmi web sitesinden yaptığı açıklamaya göre Belediye Başkanı Steve Adler, şehri kripto alanında küresel bir lider yapabilmek amacıyla 2 teklif önerdi. Bir tanesi blockchain sistemini ve Web3’ün faydalarını tanıtmak için kampanyalar düzenlenmesi iken diğeri vergilerde, cezalarda ve harç ödemelerinde ödeme yöntemi olarak bitcoin’in kullanılmasıydı.

Belediye Başkanı Steve Adler ve Konsey Üyesi Mackenzie Kelly, kent konseyine kriptonun benimsenmesi ve potansiyel risklerle alakalı rapor hazırlayacak. Bu rapor’u ise 16 Haziran tarihinde teslim edecek.

Adler, şehrin blockchain sistemini ve bitcoin’i daha fazla benimsemesi durumunda insanların refahının artacağını düşünüyor.

Ayrıca belediye başkanı bitcoin hakkında da açıklamalarda bulundu. Bitcoin’in bir değer saklama aracı olarak güvenli olduğunu ve coğrafi sınırları önemsemeden işlemleri anında gerçekleştirebildiğini söyledi. Başkana göre Austin şehri, Miami ve New York gibi örnekleri takip etmeli ve kripto paralarla daha fazla etkileşime girmeli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!