Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Her Kafadan Ayrı Ses: Bitcoin Yükselecek mi, Düşecek mi?

Kripto para analistleri yeni yılın ilk gününde Bitcoin fiyatıyla ilgili yeni tahminler yürütmeye devam ediyorlar.

Bazı analistler Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda ciddi miktarda değer kaybedebileceğini, bazılarıysa Bitcoin’in bunun tam tersi yönde hareket edip değer kazanacağını düşünüyorlar.

Korkutan Senaryo

Kripto para analistlerinden Jessy Colombo, kısa süre önce Bitcoin fiyatıyla ilgili endişe verici bir yorum yaptı.

Bitcoin bu yıl içerisinde 14 bin dolara kadar çıkmış ve böylece yılın rekorunu kırmayı başarmıştı. Ancak Bitcoin bu seviyeye ulaştıktan sonra hızla değer kaybetmeye başladı.

Bitcoin’in günümüzdeki fiyatına bakan Colombo, BTC’nin son zamanlarda durgun bir performans sergilediğini hatırlatıyor. Bunun zaman içerisinde sert bir düşüşe yol açabileceğini düşünen Colombo’ya göre BTC fiyatı kısa süre içerisinde 6 bin dolara kadar gerileyebilir.

Colombo’nun tahmini bununla kalmıyor. BTC grafiğini inceleyen Colombo fiyatın 6 bin dolara düşmesi halinde düşüşün iyice hız kazanacağını ve BTC’nin 3 bin dolara kadar gerileyebileceğine inanıyor. 6 bin dolar seviyesinin BTC için büyük önem taşıdığına inanan Colombo, bu seviyenin altına düşülmesi halinde BTC’nin yüzde 50 oranında değer kaybedebileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

İyimser Senaryo

Günümüzde Bitcoin fiyatıyla ilgili tahminde bulunan çok fazla analist ve yorumcu var. Bunlardan tam olarak hangilerinin haklı çıkacağını ancak zamanla öğrenebiliyoruz. Colombo’nun tahminin doğru çıkıp çıkmayacağını da zamanla göreceğiz. Ama bazı analistler şimdiden Colombo’nun söylediklerinin tam tersini söylüyor, BTC’nin kısa süre içerisinde değer kazanabileceğini düşünüyorlar.

Kripto para analistlerinden Cold Blooder Shiller, Renko grafiğiyle BTC’nin son üç yıl içerisindeki performansına bakarak Bitcoin fiyatının yakın zamanda yükselişe geçebileceğini ifade ediyor. Eğer kendisinin bahsettiği boğa uyumsuzluğu yeniden kendini gösterirse Bitcoin fiyatı geçmişte olduğu gibi yüzde 40 oranında değer kazanıp 10 bin dolara kadar yükselebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment