Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Heyecanla Beklenen Bakkt Platformu, İlk Satın Alımını Yaptı!

Dünyanın en büyük borsalarından birisinin sahibi ICE tarafından kurulan Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri platformu Bakkt, platformu kullanıcılara sunma konusunda gecikmeler yaşasa da,  hedefine doğru adımlar atmaya devam etmekte.

Bakkt platformu 2018 yılında ilk kez duyurulduğunda inanılmaz bir etki yapmış ve ilk duyurusundan itibaren heyecanla beklenen kripto para gelişmeleri arasında kendisine yer edinmişti. 2018 yılının Aralık ayında piyasaya çıkması beklenen Bitcoin fiziki vadelileri, ne yazık ki Bakkt tarafından 2019 yılının ilk aylarına ertelendi.

Bakkt CEO’su Kelly Loeffler bugün yaptığı bir açıklamada, şimdiden bağımsız bir vadeli işlemler komisyon platformu olan  Rosenthal Collins Group’a (RCG) ait ”belirli varlıkları” satın aldığını duyurdu.

Bakkt daha önce de yaptığı fonlamadan 183 milyon dolar toplamış ve ayı piyasasının hakim olduğu piyasa şartlarda bile ne kadar yatırım alınabileceğini kanıtlamıştı. CEO Loeffler o tarihte yaptığı açıklamada söz konusu fonlamanın platformun alt yapısının yapılması için kullanılacağını aktarmıştı. Loeffler’in aktardığına göre yapılan bu yeni satın alım, Bakkt’ın risk yönetimi ve hazine ile ilgili işlemlerini geliştirecek ve platformun kara para aklamayı önleme ile müşterini tanı işlemlerine de destek verecek.

Satın alım işlemlerinin ise önümüzdeki ay sonlandırılması planlanmakta. Loeffler son olarak konu hakkında şunları ifade etti:

”Bu satın alım, kripto piyasasında regüle edilen alım satım işlemlerinin piyasaya sürülmesi için CFTC onayını beklerken, öylece beklemediğimiz gerçeğinin altını çizmektedir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment