Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Baş Ekonomi Danışmanından Kripto Paralar İçin “Karayip Korsanları” Benzetmesi

Hindistan hükümetinin baş ekonomi danışmanı V. Anantha Nageswaran’a göre kripto para dünyası, yasal olarak düzenlemediği sürece “Karayip Korsanları dünyasına” benziyor ve bu dünyada “kazanan, her şeyi alıyor”.

Yerel kaynakların aktarımına göre Nageswaran, kripto paraların hem temel bir değerinin olmadığını, hem toplum düzeyinde yaygın bir şekilde kabul görmediğini hem de kabul edilebilir bir hesap birimi olmadığını düşünüyor.

Hindistan hükümetinin 18. baş ekonomi danışmanlığını üstlenen Nageswaran, bu görevi Krishnamurthy Subramanian’dan devralmıştı.

Kripto paralara temkinli yaklaştığını söyleyen isim, “Kripto paralar beni çok heyecanlandırmıyor çünkü bazen kendimizi neyle karşı karşıya bulabileceğimizi tam olarak anlamıyor, kavrayamıyoruz. Bu yüzden merkeziyetsiz finans, kripto gibi bazı (yeni teknolojilere) yaklaşırken temkinliyim.” dedi.

Nageswaran, neden temkinli olduğuyla ilgili açıklamalar yaparken Terra ekosisteminde yaşanan çöküşü gündeme getirdi ve bu olayın “çok önemli” bir ders niteliğinde olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!