Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Devlet Bankası Blockchain Kullanacak

Hindistan Devlet Bankası (SBI), “Müşterini-Tanı” protokollerinin yönetiminde blockchain teknolojisini kullanacağını duyurdu. Hint bankası, Müşterini-Tanı protokolleri için akıllı kontratlar (smart contracts) kullanan bir blockchain şirketiyle ortaklığa girdi.

Blockchain tabanlı platform sayesinde SBI, işlemlerin daha güvenli hale gelmesini sağlamanın yanında kullanıcıların kimliğini de daha gizli hale getirecek. Bu kararla birlikte Hindistan Devlet Bankası da müşteri hizmetlerini daha iyi hale getirmek ve masrafları kısmak için blockchain teknolojisine geçiş yapmış kurumlar arasına girdi.

Blockchain’in Bankalara Faydaları

Kasım 2017’nin başlarındaki bir basın duyurusunda Primechain Technologies’in ortak kurucusu, blockchain teknolojisinin bankacılık sektöründeki yararlarından bahsetti. Bunların arasında daha fazla şeffaflık, daha düşük altyapı masrafı ve daha fazla işlem güvenliği gibi özellikler bulunuyor:

“Blockchain’in bankalara sağlayacağı en önemli faydalar arasında üst düzey güvenlik, daha fazla şeffaflık, altyapı masraflarının azalması, denetlenebilirlik bulunuyor.”

SBI Uzun Süredir Bunun Peşinde

SBI uzun süredir blockchain teknolojisinin destekçilerinden biri ve blockchain teknolojisiyle ilgili projelere katılıyordu. Banka aynı zamanda BankChain isimli, bankacılık sektöründe blockchain’in nasıl kullanılabileceğini araştıran bir konsorsiyumun kurucu üyelerinden. Primechain Technologies de bu konsorsiyumun üyelerinden.

Çıkan bazı haberlere göre, bankacılık hizmetlerini daha da geliştirmek adına Hindistan Devlet Bankası diğer bankalarla da iş birliği yapmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment