Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Finansal İşlemlerde Kripto-Token Kullanmayı Düşünüyor

Yerel haber kaynaklarına göre Hindistan hükümeti kripto paralara getirdiği yasağı uygulamaya devam ederken bir yandan kripto tokenların finansal işlemlerde kullanılmasına izin vermeyi düşünüyor.

Ülkenin maliye bakanlığı, Ekonomik İlişkiler Departmanı’nın yöneticisi tarafından yönetilen bir komite oluşturdu. Bu yeni komitenin görevi belli başlı kripto-varlıkların Hindistan’da kullanılabilir hale getirilmesini sağlamak. Bunun için özel düzenlemeler hazırlayan komite, bu düzenlemelerin taslağını parlamentoya iletecek. Yerel haber kaynaklarına göre komitenin başındaki isim olan Subhash Chandra Garg şöyle bir açıklamada bulundu:

“Komite kripto paraların ya da kripto teknolojisinin (blockchain) finansal işlemlerde kullanılma potansiyelini ve bunun için ne gibi düzenlemeler gerekeceğini araştırıyor. Komite, kullanımları yasaklanmış olsa da kripto paraların diğer kullanım alanlarını inceliyor.”

Komite kripto tokenlarını akıllı kartların, metro kartların yerine kullanmayı düşünüyor ve kripto tokenların böyle bir kullanım için uygun olup olmayacaklarını araştırıyor. Kripto tokenlar, kripto paraların aksine ülkenin para politikasını pek etkilemiyor çünkü kripto token almak için fiziki para kullanmak şart oluyor.

Chandra Garg hükümetin kripto paraları ‘ödeme aracı’ olarak tanıma gibi bir niyeti olmadığını vurguladı ve DEA’in halkı kripto paralara karşı uyaran birkaç farklı bildiri yayınladığını hatırlattı. Chandra Garg’a göre kripto paralar hiçbir şekilde “para birimi” olarak sayılamazlar. Hatta kendisine göre kripto paralar “saadet zincirine benzer” bir yapıyı anımsatıyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment