Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Bir Heyet Oluşturuyor: Heyet, İngiltere ve Japonya’daki Süreçleri Yakından İzleyecek

Hindistan hükümeti, özel bir ekip oluşturarak bu ekibi Japonya, İngiltere ve İsviçre’ye gönderecek. Ekibin, kripto paralar ve ICO’lar ile ilgili bu ülkelerdeki düzenleme süreçleri ile ilgili bilgi alması ve konuyla ilgili uluslar arası yetkililer ile temasa geçmesi hedefleniyor.

Kripto para düzenlemeleri konusunda artık radikal adımlar atmaya başlayan Hindistan hükümeti, konu ile ilgili nihai çalışmalarını tamamlamak için gaza basmış durumda. Ekibin, kripto paraların işleyiş mekanizması ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olması ve bunu da günlük hayattaki pratiğe uygulaması amaçlanırken, bu sayede daha efektif ve kalıcı yasaların oluşturularak sektörün güven altına alınması hedefleniyor.

Hindistan Borsası Yetkilileri, konu ile ilgili yayınladıkları raporda, şu ifadelere yer verdi:

”SEBI olarak yetkililerimizi rutin şekilde yurt dışındaki mevkidaşları ile buluşturmak istiyoruz ve bu sayede daha efektif çözümler üretebileceklerine inanıyoruz. Bu bağlamda, yetkililerimiz aralarında Japonya ve İngiltere’nin de bulunduğu bir dizi ülkeye ziyaret edip temaslarda bulunacaklar. Ekip, özelikle ICO ve kripto paralar ile ilgili süreçleri yakından inceleme şansına sahip olacak.”

Aynı zamanda çeşitli ülkelerin, kripto paralar konusunda çeşitli yaklaşımlar sergilediğine de vurgu yapan raporda, Güney Kore ve Japonya gibi piyasanın aslan payına sahip olan ülkelerin daha hafif kurallar uyguladıkları belirtilirken, bazı ülkeler de kripto paraların toptan yasaklanma yoluna kadar gittiği ile ilgili ifade yer aldı.

Hindistan Merkez Bankası ve hükümeti de genel çerçevede kripto paralar ile ilgili sert tavır alan ülkeler arasında gösteriliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment