Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Laos Merkez Bankası, Vatandaşları Kripto Para Trading İşlemlerine Karşı Uyardı

Laos‘un Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde halkı kripto para birimlerinin zararlarına karşı uyaran bir açıklama yayınladı.

29 Ağustos tarihinde yayınlanan duyuruda, Bank of Laos (BOL), özellikle Bitcoin, Litecoin ve Ethereum‘u örnek vererek, vatandaşları ”denetlenmeyen” kripto para birimlerine karşı uyardı. Dükkan sahiplerine, traderlara ve ikamet edenlere gönderilen duyuruda, vatandaşların herhangi bir kripto para birimi hakkında araştırma yapması ve bunu anlamadan hiçbir işlem yapmaması gerektiği de vurgulandı.

Banka söz konusu kripto para birimleri ile herhangi bir alım, satım veya trading işlemine girişilmemesi, bunların çok büyük riskler taşıdığı şeklinde de vatandaşları korkuttu.

Laotian Times isimli yerel haber kaynağına göre, merkez bankası Ödeme Sistemleri hakkındaki mevcut yasaya da (en son 2017 yılında revize edilmiş) değinmiş. Söz konusu yasada kripto para birimlerinin bir para birimi olarak sahip olması gereken gerekliliklere sahip olmadığı gerekçesiyle, ödeme aracı olarak kullanılamayacağı ifade edilmekte.

Şu an için Laos içerisinde kripto para birimleri ile ilgili hiçbir yasa, düzenleme veya denetim bulunmuyor. Yine de ülkedeki işletmeler şimdiden hizmet ve ürün karşılığında kripto para birimi kabul etmeye başlamış.

Merkez Bankası bünyesinde çalışan bir yetkili ise konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Bu Lao kipi veya Tayland Bahtı gibi gerçek bir para birimi değil çünkü insanlar bunlarla borç ödeyemiyor. Bu bir işlemin dijital kaydı. Henüz yasalarla düzenlenmiyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment