Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akıllı Bir Kullanıcı Bithumb’ı Günlük 90.000 Dolar Değerinde Dolandırıyor

Bir Twitter kullanıcısı, ‘kurnaz’ bir Bithumb üyesinin, borsanın açığından ciddi bir şekilde faydalandığını açığa çıkardı.


Bir Milyarlık Won

Borsa 25 Ağustos tarihinden beri günlük %120 oranında işlem ücreti geri ödemesi tarzında bir kampanya yapmakta. Tabii ki bunun bir sınırı var ve o da 1 milyar won, yani 899.490 dolar.

Bithumb üzerindeki işlem ücretleri, işlem yapılan değerin %0.15’ine denk geliyor yani bir kullanıcı söz konusu kampanyadan faydalanarak %0.18’lik ödeme geri alabilmekte. Eğer bu kullanıcı kendisi ile işlem yaparsa, geri alınan ücret iki katına, yani %0.36’ya çıkıyor.

Söz konusu olay ”wash trading” metodu ile oldukça kullanışlı bir hal almakta. Wash trading ile bir piyasa içerisinde kendinizle sahte alım satım yaparak ciddi hacim arttırabilirsiniz.  Yine aynı Twitter kullanıcısı söz konusu tweet dizisinde Bithumb üzerinde yer alan sahte ticari hacim oranlarına dikkat çekmişti ve bu durumun temel sebeplerinden birisi de, kampanyadan faydalanan kullanıcılar olabilir.

Veriler incelendiğinde bir kişinin günlük olarak 90.000 dolar kazanacak cinsten wash trading yaptığı görülüyor. Yani söz konusu trader, kendisiyle trade yaparak Bithumb’ın işlem ücreti geri ödeme kampanyasından ciddi bir kazanç elde etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment