Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Emin Adımlarla Blockchain Sektörüne Giriyor

Her zaman söylenen şey, kripto paraların bir çoğu yok olsa da, Blockchain teknolojisinin hayatımızda bundan böyle hep yer edeceğidir. Bu sözü söyleyen kişiler de genelde, bunu büyük şirketlerin Blockchain yatırımlarına dayandırarak söylerler ki pek de haksız sayılmazlar. İşte o şirketlerden birisi olan Microsoft, bundan yaklaşık üç yıl önce ilk Blockchain temelli ürünü olan Microsoft Azure’yi çıkarmıştı. Aradan geçen süreçte Microsoft, Blockchain’e çok ciddi bir yatırım yapmaya devam edecek gibi görünüyor.

Son dönemde Microsoft Flow ve Logic Apps gibi çeşitli uygulamaları da yürürlüğe sokan Microsoft, bu sayede Azure aracılığı ile Blockchain uygulaması geliştirme sürecindeki zorluğu son derece azaltmayı başarmış durumda.

Microsoft’un aynı zamanda uzun süredir kullanılan Office 365, Outlook, SharePoint online gibi hizmetlerinin üstüne, bu hizmetleri tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Blockchain tabanlı işler peşinde koştuğu da belirtiliyor.

Azure’nin şimdiye dek yaptıkları birçok otoritenin beğenisini kazanırken, konuyla ilgili açıklamalar yapan Microsoft yetkilisi Matt Kerner da, şirket olarak veri analizinde Blockchain’den faydalanmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

”Blockchain bizim için bir sonraki adımı teşkil ediyor. Gönderim konusunda başardıkları ortada. Biz de şirket olarak Blockchain’den Veri analizi konusunda fayda görebileceğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple, bu konuya ciddi bütçeler ayırdık ve Azure’yi ortaya çıkardık. Blockchain, bize göre oldukça güvenli ve başarılı bir teknoloji.”

Kerner, şirket olarak Blockchain yatırımlarını arttıracaklarını ve Microsoft olarak sundukları ürünleri de Blockchain vasıtası ile tek bir çatı altında toplayarak verimi arttırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment