Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Kripto Paralar ‘Temkinli’ Yaklaşıyor

Hindistan‘daki devlet bakanlarından Pon Radhakrishnan, kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Hindistan Hükümeti, kripto para sektörüyle ilgili yaptığı araştırmaları sürdürüyor. Hükümet, bu sektörü en verimli şekilde düzenleyebilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Ancak hükümetin bu çalışmalarının pek hızlı ilerledikleri söylenemez.

Hindistan’daki hükümete bağlı bakanlardan olan Radhakrishnan, konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu sürecin yakın gelecekte tamamlanmayacağını açık bir şekilde belirtti. Radhakrishnan’a göre Dünya’daki hiçbir ülke kripto para düzenlemelerini tam anlamıyla bitirmedi ve bu da sürecin yavaşlamasına yol açıyor.

Radhakrishnan, parlamento karşısında yaptığı konuşmada kripto para sektörü hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bu konuda küresel çaplı bir uzlaşma olmadığı ve teknik açıdan en verimli çözümü bulmamız gerektiği için (bu konuya) olabildiğince temkinli şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz. Düzenleme taslağı tam olarak ne zaman hazırlanır, söylemek zor.”

Hindistan’da Kripto Para

Hindistan’daki kripto para sektörü, ülkedeki yetkili kurumlar tarafından alınan kararlar sonucunda ağır darbeler aldı.

Bu kararlardan en öne çıkanı, Hindistan Merkez Bankası’nın aldığı karardı. Merkez Bankası, ülkedeki bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmalarını yasaklama kararı aldı ve bu da yerel sektörü ciddi anlamda zedeledi.

Hindistan’daki şirketler, Merkez Bankası tarafından alınan bu karara itiraz etmiş ve konuyu Yüksek Mahkeme’ye taşımış olsalar da bu kararın hala yürürlükte olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ne var ki yakın zamanda paylaştığımız haberlerde de belirttiğimiz üzere Hindistan’daki yetkililerin kripto para sektörüne bakış açısı değişmeye başlamış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment