Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan, Kripto Para ile İşlenen Suçlarla Mücadelede Dozu Arttırıyor

Kripto para piyasalarının kanayan yaralarından bir tanesi ve hatta belki de en önemlisi hack olayları ve dolandırıcılar. Bu noktada regülasyonların görece eksik kaldığı da ortada iken, Hindistan’dan bu konu ile ilgili bir hamle geldi.

İnternet temelli suçların artış göstermesinin ardından harekete geçen Hintli yetkililer, Siber Korunma Farkındalık Artışı ve Siber Suçların Tespiti altında iki kurum kurdu ve bunların polis ile bundan sonraki dönemde ortak çalışacağı kaydedildi.

Bu yeni kurulan birimin, aynı zamanda kripto paralara da özel olarak odaklanan bir birim kuracağı ve bu noktada sıfır tolerans politikasını izleme amacında olduğu da kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Delhi Polis Şefi Amulya Patnaik, artık ülke olarak çok daha iyi durumda olduklarını ifade ederken şunları söyledi:

”Artık hem teknik, hem donanım hem de insan kaynakları olarak çok iyi bir duruma geldik. Bu tarz saldırıları tespit edebilmek için sistemlerimizi ciddi şekilde geliştirdik. Artık bundan sonraki dönemde daha aktif bir mücadele sergilemek istiyoruz.”

Hindistan’ın kripto para kullanımı ile işlenen suçlar konusunda geride kaldığı son dönemde ciddi eleştri konusu olurken; bu açıklama ile bu noktada yapılan eleştrilerin de dikkate alındığı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Ülkede, son dönemde kripto para odaklı suçların sayıları giderek artarken, bunun başını da kripto para dolandırıcılığı ve ponzi şemaları çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment