Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitmain’in 2018 Yılının Üçüncü Çeyreğindeki Zararı 500 Milyon Dolar!

CoinDesk kaynağının yakın zamanda aktardığı bilgilere göre, madencilik devi Bitmain 2018 yılının üçüncü çeyreğinde 500 milyon dolara yakın bir zarar etti. Pekin tabanlı madencilik donanımı üreticisi geçtiğimiz tarihlerde Hong Kong Menkul Kıymet Borsasına (HKEx)  yaptığı ilk halka arz (IPO) gereğince 2018 yılının mali bilançosunu açıkladı.

Bitmain ilk olarak geçtiğimiz Eylül ayında IPO’ya başvurmuş ve o tarihlerde mali bilançoyu gizli tutmuştu. Yeni yayınlanan bir bildirim Bitmain’in geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayında 500 milyon dolar civarında zarar etmiş ve konuyla ilgili yakın bir kaynağın aktardığı bilgilere göre yıl boyunca sadece 3 milyar dolar civarında gelir elde etmiş.

Bitmain daha önce açıkladığı verilerde 2018 yılının ilk yarısında 1 milyar dolar civarında gelir elde ettiğini vurgulamıştı ve 9 aylık net kazançtan 500 milyon dolarlık zarar çıkartıldığında, firmanın üçüncü çeyrek için yaklaşık 500 milyon dolarlık kazanca sahip olduğu çıkarımı yapılabilmekte. Bitmain’in başvuru yaptığı HKEx kurallarına göre sadece ilk 9 ayının mali figürlerini açıklaması yeterli ve bu yüzden son çeyreğin bilgilerini açıklamadı.

Bitmain özellikle geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan Bitcoin Cash ile ilgili sıkıntılar yüzünden inanılmaz zarar etmişti. Firmanın kurucu ortaklarından Jihan Wu, Roger Ver ile birlikte Bitcoin Cash ABC grubuna önderlik etmiş ve madencilik gücünü Bitcoin Cash ağına aktarması yüzünden ciddi zararlar etmişti. Daha sonra Bitmain’den %80 civarında işten çıkarma ve Jihan Wu ile CEO’nun istifası olayı işleri daha da karıştırmıştı.

Bitmain bütün bunlara rağmen elinde bulundurduğu Bitcoin ve Bitcoin Cash miktarı ile hala piyasada önemli bir figür olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment