Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto Paralara 40 Milyar Dolar Yatırım Yapıldı

Yaygın şekilde altına yatırım yapılan Hindistan’da kripto para piyasasına yapılan yatırımların toplam değeri bir yıl içerisinde 200 milyon dolardan 40 milyar dolara çıktı.

Blockchain analiz firması Chainalysis’in verilerine göre Hindistan’daki kripto para pazarına aylık olarak yapılan yatırımların miktarı, geçen yılın verilerini uçuk bir oranla geride bıraktı. Bloomberg’in haberine göre yerli kripto pazarı, gördüğü büyümenin bir kısmını altın piyasasından kripto piyasasına geçmiş yatırımcılara borçlu.

  • Ülkedeki kripto para yatırımcılarının sayısının 15 milyonu aştığı düşünülüyor.

  • Hindistan’da kripto paralara duyulan ilgiye büyük ölçüde 18-35 yaş aralığındaki yatırımcılar öncülük ediyor.

  • Yerli kripto para borsası ZebPay’in kurucularından Sandeep Goenka genç yatırımcıların, “kripto paraya yatırım yapmayı, altına yatırım yapmaktan daha kolay bulduklarını” söyledi.

  • Yerli pazarın toplam değeri 40 milyar dolara dayanmışken, borsaların günlük hacmi bir yıl öncesine kıyasla 10.6 milyon dolardan 102 milyon dolara yükseldi.

  • Hindistan’daki yatırımcılar, merkez bankasının geçmişte uyguladığı baskıya ve ülkedeki yasal belirsizliğe rağmen kripto piyasasında risk almayı göze alıyorlar.

  • Bloomberg’e konuşan bir banker kripto para piyasasına 1 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını ve devletin geriye dönük vergi uygulaması ihtimalinden endişelendiğini söyledi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!