Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto Paralar İçin Tarihi Gün!

Hindistan Merkez Bankası Nisan 2018’de ülkedeki bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmasını yasaklayan bir karar aldı. Merkez Bankası’nın bu kararı yerli kripto para sektörüne büyük bir darbe vurdu. Çünkü yatırımcılar bu karar yüzünden kripto para kullanırken eskisine kıyasla çok daha zorlandılar.

Hindistan Merkez Bankası aldığı bu kararla birlikte kripto para ticaretini apaçık bir şekilde yasaklamamıştı. Ancak bu karar yüzünden Hindistan Merkez Bankası’na bağlı olan hiçbir kurum/kuruluş kripto para hizmeti sunamıyordu. Dolayısıyla Merkez Bankası’nın bu kararı insanların kripto para erişimini dolaylı yoldan kısıtlıyordu.

Hindistan Mobil ve İnternet Derneği, Hindistan Merkez Bankası’nın bu kararına karşı çıktı ve olayı mahkemeye taşıdı. Hindistan Yüksek Mahkemesi, uzun süredir devam eden bu davada kripto para destekçilerinin lehine karar verdi.

Yasak Kalktı

Hindistan Merkez Bankası’nın kararıyla ilgili düzenlenen bu duruşma bundan yalnızca bir saat önce gerçekleşti. Hindistan’daki kripto para takipçilerinin yakından takip ettiği davadan sevincidiri haber geldi.

Davacı taraf, kripto paranın yasal bir para biriminden ziyade bir emtia olarak değerlendirildiğini ve Hindistan Merkez Bankası’nın da kripto paraları bu şekilde sınıflandırması gerektiğini öne sürdü.

Hindistan Merkez Bankası Nisan 2018’de aldığı kararın arkasına durdu. Ancak davacı taraf Hindistan’da kripto para kullanımının yasal olduğunu, Hindistan Merkez Bankası tarafından alınan bu kararın insanların özgürlüğünü kısıtladığını öne sürdü.

Hindistan Yüksek Mahkemesi uzun süren bir değerlendirme sürecinin ardından Hindistan Mobil ve İnternet Derneği’nin lehine karar aldı. Hindistan Merkez Bankası tarafından alınan kararın geçersiz kılınması, Hindistan’daki kripto para sektörünün yeniden özgür olduğu anlamına geliyor.

Herkes Sevinçli

Hindistan’daki kripto para destekçileri mahkemede alınan bu karardan son derece memnunlar.

Birçok kripto para kullanıcısına göre Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından alınan bu karar, ülkedeki kripto para sektörünün yeniden kalkınmasını sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment