Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Kripto Paraları “Katı Şartlar” Altında Yasallaştırabilir

Hindistan Hükümeti, şu ana kadar almış olduğu çeşitli olumsuz kararlara rağmen kripto paraları yasallaştırabilir. Ancak hükümet, kripto paraları yalnızca ve yalnızca katı şartlar altında yasallaştırmayı düşünüyor.

Hindistan’daki yerel haber kaynaklarından New Indian Express tarafından yapılan habere göre Hindistan Hükümeti, kripto paraları yasallaştırabilir.

Hükümetin tamamen kripto paralar hakkında araştırma yapması için oluşturduğu disiplinlerarası komite, kripto paralara düpedüz yasak getirilmesini mantıklı bulmuyor.

New Indian Express’e konuşan anonim bir komite üyesi, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Şimdiden iki toplantı düzenledik bile. Bu toplantılardaki genel kanı, kripto paraların tamamen illegal olarak sayılamayacakları oldu. Kripto paraların katı şartlar altında yasallaştırılmaları gerekiyor.”

Hindistan Hükümeti bu komiteyi geçtiğimiz yılın Nisan ayında kurdu. Komitenin başlıca amaçları arasında kripto paraları araştırmak, mevcut yasaların kripto para sektörü için kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek bulunuyor.

Bu komitenin üyeleri arasında çeşitli hükümet kuruluşlarından ve diğer kurumlardan üyeler bulunuyor. Ayrıca Hindistan Merkez Bankası’ndan birkaç ismin de komitede yer aldığını belirtmek gerekiyor.

Kripto paralar hakkında araştırmalar yapan bu komite, hükümete konu hakkında çeşitli raporlar sunuyor. Komitenin Şubat 2019’da kripto paralarla ilgili yeni bir rapor hazırlayıp Maliye Bakanlığı’na sunması bekleniyor.

Hindistan Hükümeti kripto para sektörüne ilişkin şu ana dek pek olumlu kararlar almadı. Özellikle Hindistan Merkez Bankası’nın bankalarla kripto para şirketleri arasındaki işbirliklerini engelleme kararı, yerel kripto para sektörüne ağır bir darbe indirdi. Ancak görünüşe göre hükümet kripto para konusunda hala net bir karar vermiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment