Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası: Kripto Paraları Yasaklamadık

Hindistan Merkez Bankası (RBI) kısa süre önce kripto paraların yasal durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. RBI Hindistan’ın henüz kripto para kullanımını yasaklamadığını açıkladı.

Yasak Değil

Hindistan Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda ülkedeki kripto para şirketlerine karşı oldukça katı yaptırımlar uyguladı. RBI tarafından atılan bu adımlar yerli kripto para sektörüne ağır bir darbe vurmuş oldu.

Ülkedeki kripto para borsaları ise Hindistan Merkez Bankası’nın bu yaptırımlarına itiraz etme kararı aldılar ve birkaç aydır RBI ile mücadele içerisindeler. Hindistan İnternet ve Mobil Derneği’ne üye olan kripto para destekçileri, bu mücadele kapsamında özel bir dilekçe hazırladılar.

Hindistan Merkez Bankası’na gönderilen bu dilekçede bankaya kripto paraların yasak olup olmadığı soruluyordu. Hindistan Merkez Bankası’nın bu dilekçeye verdiği yanıt, pek çok kişiyi yeniden umutlandırdı:

Öncelikle Hindistan Merkez Bankası’nın dijital paraları yasaklamadığını belirtelim. Hindistan Merkez Bankası yalnızca kendi denetimi altında olan kurum ve kuruluşların dijital para hizmeti sunan şirketlerle birlikte çalışmasını yasaklamıştır. Hindistan Merkez Bankası bu kararı sayesinde söz konusu kurum ve kuruluşları kripto paraların tehlikelerinden korumuştur.

Hindistan Merkez Bankası burada kripto paraların “tehlikeleri” derken büyük ölçüde para aklamadan, terör finansmanından ve yasa dışı uluslararası işlemlerden bahsediyor.

Hindistan Merkez Bankası’nın ülkedeki kripto para şirketlerine yukarıda da belirttiği üzere bir yasak uygulamış olması elbette bu şirketler açısından kötü bir durum. Ancak Merkez Bankası’nın kripto paraların yasak olmadıklarını açıklamış olması belirttiğimiz üzere bazılarını yeniden umutlandırdı. Çünkü bu kişiler şimdi ülkede kripto para kullanımının yasak olmadığını bu yüzden kripto para şirketlerinin de yasa dışı bir şey yapmadıklarını söyleyerek Merkez Bankası ile mücadele etmeye başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment