Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası Yetkilisi Kripto Karşıtı Duruş Sergiliyor: CBDC ve Blockchain Açıklaması

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkan Yardımcısı T Rabi Sankar, kripto karşıtı bir duruşla blockchain ile kendi ödeme sistemlerini karşılaştırdı.

RBI Başkan Yardımcısı Sankar, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşme yaptı. Yaptığı görüşmede Sankar, Hindistan’ın eşler arası (P2P) ödeme sistemi olan UPI’ın başarılı gittiğini belirtti.

Merkez bankası başkan yardımcısı:

UPI başlamadan 6-8 ay önce piyasaya çıkan blockchain, bugün bile devrim yapan bir teknoloji olarak anılıyor. Blockchain başlangıçta tahmin edildiği gibi hızlı değildi.

açıklamalarında bulundu.

Sankar, Hindistan’daki büyük bir kesimin akıllı telefonu bulunmadığını bu nedenle UPI tabanlı bankacılığa erişim sağlayamadığını söyledi. Durumu çözebilmek amacıyla Hindistan hükümetinin, çevrim dışı ödeme platformu kurmaya çalıştığı belirtiliyor

“Bir para biriminin bir ihraççıya ya da gerçek bir değere ihtiyacı vardır. Kripto paralarda ikisi de bulunmuyor.” ifadelerine yer veren Sankar’a göre teknoloji sadece bir araç olarak kullanılabilir, para birimi oluşturmak için değil.

CBDC’lerin özel kripto para birimlerini öldürebileceğini söyleyen RBI yetkilisi, Tether gibi stablecoin’lerin itibari para olarak kabul edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!