Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkezli Kripto Para Borsasının Twitter Hesabına Saldırı: Kullanıcıları Dolandırmak İçin Ripple’ı Kullandılar

Hindistan merkezli kripto para borsası CoinDCX’in Twitter hesabı, kötü niyetli saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Bugün erken saatlerde kimliği belirsiz hackerlar CoinDCX borsasının resmi Twitter hesabını ele geçirdi ve Ripple (XRP) odaklı dolandırıcılık bağlantısı paylaşmaya başladı. Saldırganlar bir süre sonra yetkililer tarafından fark edildi ve konuyla alakalı açıklama geldi. CoinDCX’in resmi müşteri desteği kullanıcılarını, güvenliği ihlal edilmiş hesaptan gelen hiçbir bağlantıya veya mesaja tıklamamaları konusunda uyardı. Borsa yetkililerinin açıklamasına göre hesabı kurtarmak için çalışmalar devam ediyor ve yeni güncellemeleri yakın zamanda takipçileri ile paylaşmayı planlıyorlar.

Saldırganların Ripple’ı seçmesinin nedeninin ise son dönemlerde Ripple üzerinde artan haber akışıyla ve ilgiyle alakalı olduğu düşünülüyor.

230 binden fazla takipçiye sahip CoinDCX hesabından paylaşılan bu dolandırıcılık bağlantıları, söz konusu içeriklere tıklayan kullanıcıların kripto varlıklarına ve özel anahtarlarına olası bir erişim iznini tetikliyor olabilir. Buna benzer bir olay eylül ayının başında PwC Venezuela‘nın resmi Twitter hesabı üzerinde de yaşanmış ve saldırganlar XRP tanıtımı görünümlü dolandırıcılık gönderilerini yaymayı başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!