Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Dava Açtığı Fenomenden Cevap Gecikmedi

Fenomen ICO reklamcısı Ian Balina’nın hukuk müşaviri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Balina hakkındaki iddialarını cevapladı.

Ian Balina’nın hukuk müşaviri 20 Eylül tarihinde Ian Balina’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Balina’nın masum olduğunu iddia ederken SEC’nin iddialarını taraflı ve kanunsuz diyerek eleştirdi.

Açıklamada Balina’nın 2018 yılında SPRK tokenları herhangi bir tanıtıma karşılık almadığını belirten temsilci, alınan indirimin ön satış sırasında alım yapan herkesin yararlandığı indirimden fazla olmadığını ifade etti. Ayrıca SEC’nin suçlamalarında belirtildiği gibi Balina’nın SPRK varlığı hiçbir zaman milyonlarca dolar değerinde olmadı. Paylaşımda Balina’nın toplamda SPRK’ya yatırdığı tutarın 106.915,50 dolar olduğu belirtildi.

SPRK tanıtımı konusunda, projenin Amsterdam’da katıldığı bir yarışmayı kazanması üzerine Balina’nın dikkatini çektiğini ve bunu takipçilerine anlattığını açıklayan temsilci Balina’nın verdiği bilgilerin tamamen SPRK projesinde yer alan bilgiler olduğunu öne sürdü. Bu durumda projenin hakkında yanıltıcı bilgiler verilmiş olsa dahi sorumlusunun Balina değil Sparkster Ltd. CEO’su Sajjad Daya olacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!