Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, ICO Reklamcısı Balina’ya Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2018’de yaptığı ICO reklamlarıyla federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Ian Balina’ya dava açtı.

SEC tarafından bugün öne sürülen iddialara göre Balina, Nisan-Temmuz 2018 tarihleri arasında SPRK tokenlar için kayıt dışı şekilde gerçekleştirilen menkul kıymet ihracının reklamını yaptı.

SEC ayrıca Balina’nın bu reklamlar karşılığında tokenın ihraççısı olan Sparkster Ltd. tarafından ödeme aldığını ancak bununla ilgili bir beyanatta bulunmadığını vurguluyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun iddialarına göre Balina ayrıca kendisine ait SPRK tokenları diğerlerine satabilmek için Telegram’da bir yatırım havuzu kurdu ve tekrardan menkul kıymet yasalarını çiğnemiş oldu.

Ian Balina, YouTube’daki Diary of a Made Man adlı kanalı üzerinden 2017 ve 2018 tarihleri boyunca birçok ICO’nun reklamını yapmıştı.

SEC’nin iddialarına göre Balina, bir yandan SPRK’nin reklamını yaparken, bir yandan Sparkster ekibiyle yaklaşık 5 milyon dolar değerinde SPRK token almak ve bu tokenları kendi kanalları üstünden satmak için anlaşma yapıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!