Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Polisi, Kripto Para Dolandırıcıları İle Savaşması İçin Polisini Eğitecek

Kripto para sektörünün en büyük sorunlarından birisi, hatta belki de birincisi dolandırıcılar. Çoğu ülkede bu alanda regülasyonların henüz tam manasıyla oturmamasından kaynaklanan boşluğu fırsat bilen bu kötü niyetli insanlar, sahte ve içi boş vaatlerde bulunarak sürekli olarak yatırımcılardan para alıp daha sonra ortadan kayboluyorlar.

Bu konunun en fazla baş ağrıttığı ülkelerden birisi olan Hindistan’da ise polis güçleri, bu tarz suçluları daha erkenden tanıyabilmek ve onlarla daha iyi mücadele edebilmek için çalışmaya devam ediyor.

Kripto para sektörünü daha yakından incelemek için hamle yapan Hindistan hükümeti, bünyesindeki polislere, kripto para dolandırıcıları ile daha etkin mücadele edebilmesi için iki gün sürecek hızlandırılmış bir kurs verme kararı aldı.

Son dönemde çok ciddi oranda ponzi şeması ve kripto para odaklı dolandırıcılık faaliyetleri ile karşı karşıya kalan hükümet, bundan sonraki dönemde bu alanda daha etkin mücadele vermek isterken, yapılacak olan eğitimler ile de bu yolda ilk adımı atmak istiyor.

Yatırımcıları korumak ve bu tarz kişileri yakalayarak bu sayıyı azaltma amacını taşıyan Hindistan’ın bu projesinin başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek. Bakalım benzer uygulamaları önümüzdeki dönemde diğer ülkelerde de görecek miyiz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment