Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Libra’ya Sert Eleştriler

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de, Facebook’un yeni kripto para projesi Libra ile ilgili fikir beyan eden isimler arasına katıldı ve yaptığı açıklamada Libra’nın Facebook’a çok daha fazla kontrol verebileceğinden dem vurdu.

Bilindiği gibi, Facebook’un yaptığı açıklama ile artık resmi olarak kripto para sektöründe yerini alması beklenen Libra ile ilgili olarak hemen her gün önemli isimlerden bazı yorumlar geliyor. Bu kervana son olarak katılan isim ise Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin oldu ve başarılı yönetici, Facebook’un projesinin dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiği çağrısı yaptı.

Facebook’un Libra’dan önce dahi, bazı ülkelerde hükümetlerden daha güçlü konumda yer aldığını ve firmanın bu gücü kullanmak konusunda pek de korkmadığını ifade eden Buterin, Libra’nın ortaya çıkması durumunda Facebook’un yerel hükümetler üzerinde kuracağı baskının da artacağını aktardı.

Facebook’un daha önceki dönemde Myanmar’da bazı istekler doğrultusunda rahatlıkla hesap silme işlemi yaptığını ve bu alanda ciddi bir manipülasyona da gittiğini ifade eden Buterin, bu durumun Libra ile daha da artacağı çağrısı yaptı ve bu alanda dikkatli olunmasını istedi.

Görünüşe göre, gelecekte de bu konu ile ilgili yorumlar ve spekülasyonlar da gelmeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment