Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Resmi Kripto Para Birimi Üzerine Çalışmalar Yapıyor

Ülkenin merkez bankası olan Reserve Bank of India (RBI), üzerinde çalıştıkları kripto para birimi hakkında konuştu. Banka bu konuşmasıyla rupiye bir dijital alternatif oluşumuna sinyal verdi.

Hint devletinin son zamanlarda ekonomisini dijitalleştirmeye yönelik yaptığı çalışmaları Digital India’nın bu süreci hızlandırmak için yaptığı araştırmalara ve girişimlere önayak oldu.

CoinDesk tarafından da belirtildiği üzere, RBI’nın araştırma birimi tarafından yayınlanan bir raporda blockchain teknolojisinin rupinin dijitalleştirilmesi için gerekli olan alt yapıyı sağlayabileceği konusu tartışılmıştı.

Bugün Hindistan’da yapılan bir fintech toplantısında RBI baş yönetmeni Sudarshan Sen bu çalışmaların hala devam ettiğini belirtmişti.

“Şu anda itibari para konusuyla ilgilenen bir grup elemanımız var. Bu da rupiye alternatif olacak dijital bir şey. Bu yüzden bununla yakından ilgileniyoruz.”

Ancak banka Bitcoin gibi merkezi olmayan kripto para birimleri üzerine ilgisiz; Sen RBI’nin bu tarz “şahsi” kripto paralarla rahat davranamayacağını söyledi.

RBI daha önce kripto para birimlerinin riskleri konusunda yatırımcıları uyaran bir yazı yayınladı, vali yardımcısı ise Mart ayında yaptığı bir konuşmada kripto paraların potansiyelinin fazla abartıldığını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment