Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsaları Çin İnternet Finans Kurulu Tarafından Değerlendirildi

Çin’de dijital finans üstüne odaklanmış bir kurul kripto para ticaretiyle ilgili yeni bir uyarı yayınladı.

Dün yayınlanan bildiride, Çin Ulusal İnternet Finans Birliği (ÇUİF) Bitcoin gibi kripto paraların yatırımcılar arasında artık spekülasyon aracı haline geldiğini söyledi. Kurul bunun yanında ayrıca bu gibi kripto paraların kara para aklama ve yasa dışı para toplama gibi amaçlar uğruna kullanıldıklarını öne sürdü. Bu kurulun yasa düzenleme yapma yetkisi bulunmuyor ancak 2015 yılında Çin Halk Bankası tarafından kuruldu ve devlet konseyi tarafından bizzat onaylandı.

Bundan yaklaşık 2 hafta önce ÇUİF, ICO‘lar ile ilgili bir uyarı yayınlamıştı. ICO’lar ile ilgili uyarıdan sonra, bildiğiniz gibi, Çin’de ICO’lara kısıtlamalar getirilmişti. Bu kararın sonrasında ICO’lar üzerine odaklanmış borsalar ve benzeri hizmetler Çin’deki işlemlerini ya tamamen bitirdi, ya da başka yere taşıdı.

Kripto para ticaretine odaklanan borsaların yasal olmadığına değinen kurul:

“Kripto para ticaretinin yapıldığı herhangi bir ticari platformun, Çin’de bir yasallığı yoktur.” açıklamasında bulundu.

Bu bildiri de Çin’deki yasal düzenleyicilerin Bitcoin borsalarına da kısıtlamalar getirebileceği söylentilerinden kısa süre sonra geldi. Bunlara ‘söylentiler’ diyoruz çünkü henüz Çin Halk Bankası’ndan veya bir devlet yetkilisinden resmi bir açıklama gelmedi.

BTCC, OKCoin, Huobi gibi büyük borsalar Çin’deki işlemlerine devam ederken, baskılar sonucunda işini riske atmak istemeyip işlemlerini durduran borsalar da oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment