Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Yetkili: Bitcoin’i Reddetmek “İmkansız”

Rus hükumetine bağlı Bakan kripto paraların yasaklanmasına karşı, kripto para birimlerini “reddedilmesi imkansız bir teknoloji” olarak tanımladı.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberde Rusya’nın kripto para satışlarını yasaklaması hakkında konuşmuştuk.

2012 yılında açık hükümet bakanı olarak seçilen Mikhail Abyzov, yerel haber kaynaklarından RIA ile yaptığı röportajda kripto paraların yasaklanmasının imkansız olduğunu belirtti. Konuşması sırasında yakında kripto paralar hakkında olumlu bir karar verileceğine – teknolojinin gelişmesinin hükümete zarar vermesi senaryosunun ortaya konması dışında – inandığını söyledi.

Röportaj sırasında kripto paralarla ilgili düzenlemelere karşı düşünceli bir yaklaşım gösterdi.

“Reddetmek ve yasaklamak konusunda doğru olanı yapmak, kripto paralardan edinilen gelirlerin dikkatli bir şekilde düzenlenmesini sağlamak gerekiyor. Bence kripto para birimlerini finansal araçlar olarak tanımalıyız ve dikkatli olarak ele almalıyız. Bu şekilde üstünde durduğumuz bu konu, teknolojinin kendisini yok etmez.”

Rusya’nın en büyük mühendislik şirketlerinden olan E4 Group‘un lideri Abyzov, blockchain teknolojisinin ürünlerinden olan kripto para birimleri ve diğer uygulamalarının desteklenmesi gerektiğini savunmaya devam etti.

“Bence Rusya teknoloji sektöründe büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyel bir kripto para birimi şeklinde ortaya çıkabilir veyahut finansal olan veya olmayan, tahmin etmesi zor farklı bir sektör olabilir. Bu girişimlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor.”

Genel olarak Abyzov, Rus hükümetinin kripto para ticareti hakkında, ortamı yumuşatmak adına, desteğini tamamiyle ortaya koyan son yetkili makam. Abyzov’dan önce, geçtiğimiz hafta Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, kripto paralar hakkında herhangi bir yasaklama işlemi olmayacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment