Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Yetkilisi: Kripto Paralar Yasa Dışı!

Hindistan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Birliği başkanı Debjani Ghosh, yaptığı açıklamada kripto paraların yasa dışı olduğunu ifade etti.

Ghosh, kendi kurumunun görüşlerine göre kripto paraların herhangi bir yasal değer taşımadığını ifade ederken, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Kripto paralar bence yasal değil. Şu anda bu konu üzerinde çalışıyoruz. Eğer bu konu hakkında bir fikir ayrılığı yaşarsak işte o zaman hükümete gitmeliyiz. Ancak bu noktaya gelmemizde hükümetin geç kalmasının da büyük payı var. Bu nokada esas sorun, hızlı bir şekilde büyüyen sektörü aynı hızda ele alamamak. Bu bizim geri düşmemize yol açtı. Esas odak noktamız bu olmalıydı ancak biz bu yoldan saptık ve çok yanlış şeylerle meşgul olduk.”

Uzunca bir süredir Hindistan Merkez Bankası, (RBI) ticari bankaların kripto para borsalarına hizmet vermesini yasaklamıştı. Daha sonra bazı borsalar merkez değiştirmek durumunda kalırken bazıları da alternatif çözümler arama yoluna gitti. Ufak çaptaki borsalar ise kapanma yolunu seçti.

Daha geçtiğimiz günlerde müşterilerinin rahatça para yatırıp çekebilmesi için bir Bitcoin ATM’si kuran Unocoin yetkilileri tutuklanmıştı. Polis, ATM’ye el koyarken bu yapılanın yasa dışı olduğunu ifade etti ve Unocoin’in diğer kurucu ortağını da tutuklayarak adeta bir göz dağı vermiş oldu. Hindistan ve kripto paralar arasındaki bu süre gelen gerginliğin ne kadar devam edeceği ise henüz gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment