Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC, Coinbase’in Ardından Şimdi de Coinbase Pro’da

Circle’ın arkasında olduğu stabil kripto para USDC’nin Coinbase’de listelenmesi haberi, gündeme bomba gibi düşmüştü. Ethereum ağı üzerinde fonksiyon gösterecek olan ve dolar destekli stabil kripto para olarak fonksiyon gösteren USDC, bu haberin iki gün ardından bir güzel haber daha aldı.

Yapılan açıklamaya göre, Coinbase’in kurumsal ve profesyonel yatırımcısı için geliştirdiği araç olan Coinbase Pro’da da USDC’nin kullanılacağı açıklandı. Yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”USDC, artık Coinbase Pro’da yer alacak. Kullanıcılar, dolar yatırıp, bire bir oranda olacak şekilde USDC’lerini herhangi bir ücret ödemeden alabilecekler. 12 saat sonrasında ise gerekli likidite sağlanarak BTC / USDC ve ETH / USDC trading işlemleri açılacaktır.”

Tether’de yaşanan olayların ardından kripto para piyasalarının bir anda en fazla konuştuğu olay haline gelmeye başlayan stabil kripto paralar, bir süre daha konuşulmaya devam edilecek gibi duruyor. Circle’ın USDC’sinin yanı sıra Paxos ve Gemini şirketlerinin de çıkardığı stabil kripto paraların hepsi, kripto para piyasalarının tartışılan figürü Tether’in tahtını almak istiyor.

Coinbase gibi kurumsal yatırımcının tercih ettiği ve son derece profesyonel bir hizmet veren kurumun, Circle’ın USDC’sini listelemesi ise USDC için çok güzel bir haber. Ancak, tüm bu gelişmelere karşın stabil kripto paraların gerçekte hiçbir kullanım alanı olmadığını ve kripto para felsefesine ters düştüğünü iddia eden çok sayıda isim saymak da mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment