Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da 100 Milyon Dolar Toplayan Prime Venture Partners Kripto Para Sektörüne Giriyor

Hindistan merkezli risk sermayesi şirketi Prime Venture Partners, ilk aşamada 75 milyon, toplamda ise 100 milyon dolarlık fonlama aldığını ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ile kripto para dünyalarına giriş yapacağını duyurdu.

2012 yılında kurulan ve girişim şirketlerine erken aşamalarda yatırım yapan Prime Venture Partners; şimdiye dek fintech, sağlık, SaaS, eğitim ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren 32 şirkete yatırım yaptı.

Şirket, aldığı 100 milyon dolarlık fonlamayı DeFi/kripto para, elektrikçi araç, oyun (gaming) altyapısı gibi alanlara girmek için kullanacak.

Prime Venture Partners söz konusu fonlamayı International Finance Corporation (IFC), World Bank Group ve ismi henüz açıklanmamış “üst düzey” bir üniversiteden aldı.

Şirketin yönetici ortaklarından Sanjay Swamy, “Geride bıraktığımız son 10 yıl temel atmakla geçti ve önümüzdeki 10 yıl boyunca Hindistan’ın dijital bir süper güç haline gelmesine tanıklık edeceğiz.” dedi.

Prime Venture Partners bu 100 milyon dolarlık fonlamadan bağımsız olarak 2018’de 72 milyon, 2015’te 46 milyon, 2012’deyse 8 milyon dolar fonlama almıştı.

Hindistan’da toplamda 15 milyon kripto para yatırımcısı ve 350 tane startup’ı olduğu tahmin ediliyor. Fakat  Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre hükümet bu “verileri toplamıyor”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!