Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Ethereum 2.0 İçin Çalışan Ekiplere 250.000 Dolar Hibe Verdi

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, Ethereum 2.0 güncellemesine yönelik çalışmalar yapan projelere destek olabilmek adına Ethereum Foundation’a 250.000 dolarlık hibe verdi.

Kraken’ın bağışı, Ethereum’un Ethereum 2.0’ya geçişini hızlandırmak için çalışan açık kaynaklı geliştirici ekiplerini desteklemek için kullanılacak.

2015 yılında hayata geçen blockchainin yol haritasında yer alan Ethereum 2.0 güncellemesi, onu proof-of-work’ten (PoW) tamamen proof-of-stake (PoS) ile çalışan bir blockchain haline getirecek.

Ethereum Foundation tarafından dağıtılacak olan hibeyi almaya yalnızca belli başlı kriterleri karşılayan ekipler hak kazanacak.

Kraken müşterileri, borsanın sunduğu hizmetten faydalanarak halihazırda 800.000’den fazla ETH stake’lemiş durumda.

San Francisco merkezli borsa şimdiye dek fonlama platformu Gitcoin’e, Bitcoin ödemelerini işleyen BTCPay Server’a, Wyoming Üniversitesine ve Bitcoin’i geliştirmek için çalışan Brink’e de hibe verdi.

Ethereum Foundation İcra Direktörü Aya Miyaguchi, “Ethereum’a uzun vadede en sürdürülebilir şekilde faydası olacak şeyin ortakça yürütülen çalışmalar ve verilen destekler olacağına inanıyoruz.” diyerek, Kraken ile birlikte atılan adımın bunun için “çok iyi bir örnek teşkil ettiğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!