Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Bitcoin İle Araba Alınabiliyor

Nereden bakarsak bakalım, söz konusu teknoloji olduğu zaman Hindistan daima ön planda olan bir ülke. Diğer teknolojilere olan desteği gibi, blockchain teknolojisine, Bitcoin’e ve diğer kripto paralara da destek veriyor. ICO’ları yasal olarak düzenleyeceğine dair çıkan haberlerden beri, Hindistan kripto para piyasasına iyice girmiş durumda.

Batı ve Uzak Doğu ülkelerinin aksine kripto paralar Hindistan’a biraz geç uğradı. Ama bu gecikme, geçen sene kripto paralara gösterilen aşırı ilgi sayesinde telafi edilmiş oldu. Kripto paraların Hindistan’da bu kadar ilgi görmesi zaten çoğu kişiyi şaşırtmıştı. Ama daha şaşırtıcı olansa, artık kripto parayla araba alınabilecek olması.

Hindistan’da çok şanı şöhreti olmayan bir firma, insanların Bitcoin aracılığıyla araba alabilmesini sağlamak istiyor. Bient Technologies isimli şirketin iddiasına göre, insanlar artık şirketin portalı Supercars Via BTC üzerinden Bitcoin ile lüks arabalar alabilecek.

Bitcoin ile araba satmak çok zor bir iş değil. Asıl zor olan kısım, yani pek çok kişinin zorlandığı kısım, bu satışın gerçekleştiğini belirten resmi belgelerin ve tapunun ayarlanması. Ama görünüşe bakılırsa Bient Technologies bu sorunun üstesinden gelecek bir süreç hazırlamış ve satış yapabilir durumda. Şirketin başlattığı bu işlem, Hindistan’daki diğer şirketlerin de böyle bir yeniliğe adım atmasını sağlayabilir.

Bitcoin ile satış yapan pek çok platform “devlet parasına denk gelecek kadar Bitcoin” mantığıyla işlem yapıyor. Ama Bient Technologies’teki fiyatlandırma, o anki fiyatına bakılmaksızın, tamamen Bitcoin üzerinden. Bu fiyatlandırma stratejisi ödeme işlemini kolaylaştırdığı gibi Bitcoin’in değişkenlik (volatilite) sorununu da çözmüş oluyor.

Şirkete göre, Supercars Via BTC platformu üzerinde ilerleyen zamanlarda diğer kripto paralar da kullanılabilir durumda olacak. Bient Technologies, kullanıcıların istedikleri arabayı almak için istedikleri kripto parayı kullanmalarına imkan tanıyacak bir ödeme sistemi oluşturmak için CryptoniumX ile ortaklığa girdi.

Supercars Via BTC’de an itibariyle satışta olan bir araba bulunuyor. DC Avanti, 16 Bitcoin karşılığında satılıyor.

Hindistan’da bu gibi şirketlerin attığı adımlar, genel olarak ülkenin de kripto paralara daha ılımlı yaklaşmasını sağlayacaktır. Şuanda Çin, Japonya gibi ülkeler kripto para dendiğinde akla gelen ilk ülkeler arasındayken yakın gelecekte bunların arasına Hindistan da eklenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment