Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hard Fork’unda Coinbase U Dönüşü Yaptı

Kripto para cüzdanı Coinbase yaklaşan SegWit2x konusundaki pozisyonunu değiştirerek BTC’yi koşulsuz şartsız desteklemeyeceğini açıkladı.

Coinbase dün yaptığı açıklamada BTC’ye, yani orijinal Bitcoin‘e, “gerçek Bitcoin” demeye, SegWit2x ile ayrılan yeni zincire ise alternatif kripto para muamelesi yapmaya devam edeceğini söylemişti.

Coinbase’in aldığı bu karar kripto para yorumculardan belli oranda destek görmüştü ve SegWit2x ayrılıklarına vurulan ağır bir darbe olarak değerlendirilmişti.

Ancak hem Coinbase’in hem de CEO Brian Armstrong’un onayladığı yeni bir açıklamaya göre Coinbase, “zorluk oranı en çok artmış blockchain ağına ‘gerçek’ Bitcoin” diyecek.

Yani çoğunluğun hemfikir olması durumunda, SegWit2x ile orijinal Bitcoin ağından ayrılıp yeni oluşacak 2x blockchaini, Coinbase tarafından “gerçek Bitcoin” olarak nitelendirilebilir.


Yeni atılan bildiriye göre:

“Herhangi bir fork durumunda tarafsızlığımızı korumamız çok önemli. Piyasanın, hangisinin daha iyi olduğuna karar vermesine izin vermenin Bitcoin’in adil ve açık bir platform olarak kalmasını sağlamanın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz.”

Coinbase’ten önce Bitcoin cüzdanlarından Xapo da SegWit2x ile ilgili bir açıklama yapıp, “zorluk oranının en çok onda olması” halinde yeni oluşacak 2x blockchain’ine ‘BTC’ adını verebileceğini duyurmuştu.

Coinbase’in önceki yaptığı açıklamadan sonra böyle bir açıklama yapması kullanıcılar tarafından U dönüşü olarak görüldü ve epey kişiyi üzdü.

Reddit‘te konuyla alakalı açılan bir başlıkta en önde gelen yorumlardan biri:

“Bu hiçbir şeyi netleştirmiyor. Önceden söylenen şeyin tam tersiymiş gibi geliyor.”

Armstrong da durumun farkına varıp, önceden yapılan açıklamanın yeteri kadar “açık ve net” olmaması konusunda özür diledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment