Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın Kripto Paraları Yasaklaması Verimsiz Olur

Hindistan‘daki uzmanlar yerel kripto para sektörünü kısıtlamanın ve kripto para alımını, satımını ve üretimini tamamen yasaklamanın pek verimli olmayacağını düşünüyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız haberlerde Hindistan’daki yetkililerin kripto para sektörüne ağır yaptırımlar uygulamayı düşündüklerini belirtmiştik. Öyle ki ET gibi kaynaklar tarafından yapılan haberler; kripto para alımını, satımını ve üretimini yasaklayacak yeni tasarıların hazırlandığını gösteriyor.

Bunun yanı sıra Hindistan’daki Maliye Bakanlığı, Dolaysız Vergiler Merkez Kurulu, Gümrük Merkez Kurulu gibi çeşitli kuruluşlardan temsilciler geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek kripto para sektörüne getirilecek olası yasaklar hakkında konuştular.

Ülkedeki yetkililer kripto para sektörünü neredeyse tamamen yasaklamayı düşünürlerken yerel uzmanlar böyle bir adımın pek verimli olmayacağını düşünüyorlar.

India Times tarafından yapılan habere göre Hindistan’daki bir kripto para borsasının kurucusu konu hakkında şöyle bir yorum yapıyor:

“Çin’i hariç tutarsak Dünya’daki hiçbir gelişmiş ülke kripto paraları yasaklamıyor çünkü bu ülkeler kripto para borsalarını kapatmanın, dark webdeki kripto para ticaretini artıracağının farkındalar. Hükümet kontrol sahibi olmadığı bir şeyi nasıl yasaklayabilir ki?”

Hindistan’daki uzman isimler ABD, Japonya, Avustralya gibi isimlerin yanı sıra Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin kripto para sektörünü büyütmeye çalıştıklarını ve Hindistan’ın alacağı bir yasaklama kararının ülkeyi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment