Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WEF, 100 Lojistik Firması ile Yeni Bir Blockchain Odaklı Proje Yapacak

Dünya Ekonomi Forumu WEF’ten yapılan açıklamada, kurumun 100 lojistik firması ve 20 farklı hükümetin temsilcileri ile, DLT temelli yeni bir proje üzerinde çalışmak için el sıkıştığı ifade edildi.

Blockchain teknolojisinin lojistik ve ürün tedarik zinciri sektöründe kullanımına yönelik yapılacak olan çalışmalarla bu alanda bir standart oluşturmayı planlayan kurumun, teknolojinin ürün tedarik zincirlerine uygulanımı üzerine çalışmalar yapacağı da gelen haberler arasında yer aldı.

Bu Blockchain odaklı projeye katılacak olan şirketlerin listesi de dikkat çekici. WEF’ten yapılan resmi açıklamaya göre, dünyanın en büyük lojistik şirketleri Maersk, Hitachi, Mercy Corps, Korea Customs Service ve Llamasoft’a ek olarak, Los Angeles, Oakland, Valencia ve Rotterdam limanları da bu projeye katkı sağlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan WEF’in Blockchain ve DLT biriminin başındaki isim Nadia Hewett, Blockchain teknolojisinin bu alanda uygulanmasının çok kritik olduğunu ifade ederken, şunları ekledi:

”Ürün tedarik zincirlerinde Blockchain teknolojisinin kullanımı konusunda kafa karışıklıklarını gidermek istiyoruz. Gerekli rehberler, araçlar ve taslaklar ile bu alanda işleyişi kolaylaştırma amcını taşıyoruz. Bu yeni çalışma ile puzzleın parçalarını birleştirmek ve süreci daha da rahat bir hale sokmayı hedefliyoruz.”

Bilindiği gibi, ürün tedarik zincirleri Blockchain teknolojisinin kullanım alanları konusunda başı çekiyor. Dünyanın en bilindik firmaları da, kendi ürün tedarik zincirlerine Blockchain dokunuşu yaparak bu alanda daha hızlı ve şeffaf bir yönetim süreci yaşatmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment