Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett, Fikir Değiştirdi ve Amazon Hissesi Aldı: Sıra Bitcoin’de mi?

Dünyanın en efsanevi yatırımcıları arasında gösterilen ve birçok komplo teorisine de haklı haksız konu olan Warren Buffett, kendi kurumu olan Berkshire Hathaway aracılığı ile tarihte ilk kez Amazon hissesi aldığını açıkladı. Buffett, bu satın alım işleminin kendisi ile alakalı olmadığını ve şirket yetkililerinin tasarrufu olduğunu söylese de, bu haber Wall Street camiasında bir anda gündeme oturdu.

Duayen yatırımcının yaptığı bu hamleyi gören kripto para sektörü ise, Buffett’ın daha önce Bitcoin ile ilgili söylediği sözleri hatırlattı. Bilindiği gibi Buffett, daha önce yaptığı bir açıklamada Bitcoin’i bir ‘fare zehrine’ benzetmiş ve lider kripto para birimini balon olarak tanımlamıştı.

Buffett’ın Amazon konusunda fikrini değiştirip şirketin hisselerini almaya karar vermesi, acaba aynısı Bitcoin’de de olur mu sorularını beraberinde getirdi. Birçok kişi, Buffett’ın o dönem Bitcoin ile ilgili yapmış olduğu açıklamaların aslında BTC için bir ‘övgü’ olduğunu söylemiş ve Buffett ve arkadaşlarının kurduğu merkezi finansal düzeni BTC gibi ürünlerin yıkacağını iddia etmişti.

Buffett’ın ya da onun yatırım şirketi olan Berkshire Hathaway’in şu anda Bitcoin ile ilgili bir U dönüşü sergilediğini görmek mümkün değil. Ancak yine de bunun için halen zaman var. Lider kripto para birimi, yavaş yavaş yaşadığı ayı sezonunun etkilerini üzerinden atmaya başlarken, alt yapı ve gelişim anlamında da hiç olmadığı kadar güzel günler yaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment