Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini: Merkez Bankası Dijital Paraları İş Yapabilir

Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili yaptığı eleştriler başlangıçta bazıları tarafından en azından dinlenilen bir isim olan Nouriel Roubini, daha sonra ise yaptığı yorumlarla artık pes dedirtiyor. Hemen hemen fırsat bulduğu her an kripto paralar ile ilgili olarak çok sert ifadeler kullanan Roubini, son olarak yine Londra’da verdiği bir röportajda kripto para sektörüne verdi veriştirdi.

Roubini yaptığı açıklamada kripto para sektörü ile internetin ilk dönemlerinin karşılaştırılmasının çok yanlış bir bakış açısı olduğunu ifade ederken bu durumun saçmalık olduğunu söyledi. Roubini, şöyle konuştu:

”Kripto paralar ile internetin ilk dönemlerini kıyaslamak saçmalıktan ibaret. İnternetin ortaya çıkışından on yıl sonra 1 milyar adet internet kullanıcısı vardı. Kripto paralar ortaya çıkalı 10 yıl oldu ve şu an neredeyse tamamı atıl olan 70 milyon cüzdandan başka bir şey ortada yok.”

Roubini buna karşın dijital paraların merkez bankaları tarafından üretilmesi durumunda, bunun işe yarar bir durum olabileceğini savundu. Ünlü ekonomist bu sayede birçok kripto paranın tarihe gömüleceğini söyledi ve şunları ekledi:

”Mekez bankası destekli dijital paralar, şu an binlerce işe yaramaz kripto parayı çöpe atabilir. Bu konsept işe yarayabilir. Bu sayede bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan birçok kişi de, merkez bankası destekli dijital paralar aracılığı ile finansal hizmet alabilir ve bu süreç aynı zamanda çok daha maliyet etkin bir çözüm olarak karşımıza çıkabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment