Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto Paraları “Yasaklamayın” Çağrısı

Hindistan İnternet ve Mobil Derneği (IAMAI), devletin kripto paraları yasaklamak yerine onları düzenleyecek bir sistem yaratmasının daha faydalı olacağını açıkladı. Dernek, kripto para sektörünün ülke için katkısının yadsınamaz olduğuna inanıyor.

Mint’in haberine göre IAMAI, kripto paraların Hindistan’da ve yurt dışında birçok işlevi olduğunu söylüyor. Hindistan’ın kripto paraları yasaklamak için bir yasa tasarısı sunmaya hazırlamasına istinaden açıklamalarda bulunan IAMAI; teknoloji, finans, pazarlama, hukuk gibi alanlarda kripto paraların bir rolü olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda dernek, şunları belirtiyor:

“Hindistan için kripto paralar çok kritik bir konumda. Bu paraların yönetimi ve düzenlenmesi önem taşıyor. Hindistan’ın dijitalleşmesi için bu konuda atılacak olumlu adımlar ülkenin ilerlemesini hızlandıracaktır.”

Ülkedeki kripto para topluluğu kazandırıyor

IAMAI, Hindistan’daki kripto para kuruluşlarının 10 milyon müşterisi olduğunu öne sürüyor. Bu kişilerin sahip olduğu kripto varlıklar toplamda 1 milyar dolar değerinde. Aynı zamanda sektöre ait 300’den fazla start-up ve bu start-up’ların ürettiği milyonlarca dolar olduğu belirtildi. Sektörün oluşturduğu günlük işlem hacmi ise 350 – 500 milyon dolar arasında.

Kripto para yasağının gerçekleşmesi halinde, üretilen bu değerlerin kaybolacağı aktarılıyor.

Olumlu düzenlemeler ülkeye katkı sağlar

Hindistan hukuk şirketi Nishith Desai Associates kurucusu Nishith Desai; ABD, Japonya gibi gelişmiş ülkelerde kripto paralara olan bakışın olumlu olduğunu ifade etti. Bu durum, Desai tarafından kripto para düzenlemeleri konusunda olumlu bir şekilde değerlendiriliyor. Ayrıca Desai, gelişmiş ülkelerde görüldüğü gibi bir kripto para düzenleme sisteminin Hindistan için daha fazla istihdam, girişim ve gelir anlamına gelebileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!