Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası: Kripto Para Konusunda Endişeliyiz

Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto para konusundaki endişelerini dile getirdi. Asya bölgesinin en büyük üçüncü ekonomisi olan Hindistan’dan gelen bu endişe haberi, kripto para sektörü için yeni regülasyonların gelebileceğinin bir işareti olabilir.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, 24 Şubat’ta CNBC TV-18 kanalında verdiği röportajda kripto para ve CBDC konularına değinerek endişelerini dile getirdi.

Blockchain teknolojisi avantajlı

Blockchain teknolojisinin birçok avantajı olduğunu ifade eden Shaktikanta Das, kripto paralarda durumun farklı olduğunu ve endişeleri bulunduğunu söyledi. Bloomberg’in haberine göre Hindistan Merkez Bankası, kripto para piyasasına ilişkin endişelerini Hindistan hükümetine iletti. Hükümet, özel kripto para kullanımını kısıtlamayı planlıyor.

Shaktikanta Das, kendi dijital merkez bankası paralarını üretmek için çalışmayı sürdürdüklerini ancak bir lansman tarihi için henüz erken olduğunu belirtti.

Bitcoin ve kripto paralar yasaklanabilir

Hindistan, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasaklayacak yeni bir yasa tasarısı sunmaya hazırlanıyor. Tasarıda Hindistan’ın yerel bir dijital para çıkarması ve bu paranın ülkede kullanıma sunulması yer alıyor. Aynı zamanda istisna olarak bazı kripto paraların kullandığı teknolojilerin kullanımının teşvik edilmesi de tasarıda belirtiliyor.

Konuşulan yasaklamalarla birlikte, Hindistan kripto para vergisi konusunda bir adım attı. Hindistan’da bulunan bir yetkili, kripto paralardan çifte vergi alınacağını açıkladı. Bu vergi, trading işlemlerine ve elde edilen kazançlara uygulanacak.

Hindistan’ın Warren Buffett’ı olarak tabir edilen milyarder Rakesh Jhunjhunwala, 23 Şubat’ta regülatörlerin kripto paralar konusunda adım atması gerektiğini ve Bitcoin’i yasaklamaları gerektiğini açıkladı. CNBC’ye konuşan milyarder, asla Bitcoin almayacağını ve kripto paranın spekülatif olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!